Bosqar Invest
Back

Promene u rukovodstvu i novi savetodavni odbor za budući uspeh Workplace-a

  • BOSQAR INVEST najavljuje promene u rukovodstvu svoje HR vertikale, Workplace. 
  • Aleksandar Hangimana se povlači sa pozicije CEO-a kompanije Manpower SEE, dok se Vanja Vlak povlači sa svih rukovodećih funkcija u Manpower SEE. 
  • Eldar Banjica, istaknuti lider u BPTO sektoru kompanije BOSQAR INVEST, Mplus, biće imenovan za CEO-a kompanije Manpower SEE. 
  • Novi savetodavni odbor akcionara biće osnovan na nivou Workplace vertikale.

 

Zagreb, Hrvatska, 4. septembar 2024. – BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d. – ZSE: BSQR), evropski poslovni lider koji posluje u više industrija, sprovodi niz strateških promena u svom svojoj vertikali za ljudske resurse (HR), Workplace.

Promene su usmerene na optimizaciju upravljačkih procesa i podršku rastu i širenju Manpower brendiranih kompanija u južnoj i istočnoj Evropi – pod brendom Manpower SEE – na postojećim i novim tržištima.

Promena rukovodstva u Manpower SEE / Workplace

Aleksandar Hangimana se povlači sa pozicije generalnog direktora (CEO), dok se Vanja Vlak povlači sa svih rukovodećih funkcija u Manpower SEE.

Obojica lidera odigrala su ključnu ulogu u podsticanju rasta grupe i učvršćivanju njene pozicije na tržištu, a njihovo vođstvo bilo je od presudnog značaja za postizanje ključnih prekretnica u poslednjih nekoliko godina.

Istovremeno, Eldar Banjica preuzima poziciju generalnog direktora Manpower SEE.

Ove promene deo su šireg napora da se ojača rukovodstvena struktura Manpower SEE i obezbedi da organizacija bude dobro pozicionirana za iskorišćavanje novih prilika. 

„Vođenje Manpower SEE bilo je apsolutna privilegija i veoma sam ponosan na ono što smo do sada postigli. Međutim, vreme je da prihvatimo novu fazu na putu naše kompanije. Verujem da je sa novim pojačanjima i dolaskom Eldara Banjice u rukovodeći tim, Manpower SEE snažan i dobro pozicioniran da sprovede potrebne operativne promene i dalji razvoj,“ rekao je Aleksandar Hangimana.

Sa impresivnim iskustvom u poslovnom razvoju i liderstvu u tehnološkom i BPO sektoru, Eldar Banjica donosi bogato iskustvo koje se savršeno uklapa u ambicije Manpower SEE-a. 

"Uzbuđen sam što se pridružujem Workplace-u i radujem se što ću sve svoje iskustvo i znanje doneti u Manpower SEE. HR sektor prolazi kroz značajnu transformaciju, podstaknut globalnim problemima na tržištu rada, promenljivim radnim navikama, migracionim trendovima i brzim tehnološkim napretkom. To ga čini jednom od najuzbudljivijih industrija u ovom trenutku. U Manpower SEE-u vidim jedinstvenu priliku da oblikujemo budućnost HR-a, i uveren sam da možemo kao tim zajedno navigirati kroz ove promene i predvoditi put napred," rekao je Eldar Banjica.

Formiranje savetodavnog odbora “shareholder”-a

Kako bi se dodatno ojačao strateški nadzor i upravljanje Manpower SEE-om, osnovan je novi savetodavni odbor “shareholder”-a na nivou HR sektora Workplace-a.

Aleksandar Hangimana je imenovan za predsednika ovog savetodavnog odbora. U svojoj novoj ulozi, koristiće svoje bogato iskustvo i duboko razumevanje industrije kako bi usmerio organizaciju ka budućem rastu.

Vanja Vlak će se pridružiti savetodavnom odboru kao član, čime će nastaviti da pruža svoju stručnost u podršci strateškom pravcu grupe.

Luka Orešković takođe će se pridružiti savetodavnom odboru, donoseći dodatno iskustvo u liderstvu i poznavanju finansijske industrije, čime će se dodatno povećati kapacitet odbora da vodi buduće projekte u HR vertikali kompanije BOSQAR INVEST.

 

O Eldaru Banjici:

Eldar Banjica je dugo bio deo Mplus-a, BPTO sektora kompanije BOSQAR INVEST, gde je igrao značajnu ulogu u kompanijama koje su kasnije postale deo grupe. Tokom svoje karijere, Eldar je razvijao i vodio brojne uspešne projekte, oslanjajući se na svoje iskustvo kao osnivač i bivši CEO kompanija Trizma i Geomant. Takođe, obavljao je izvršne funkcije u kompanijama NF Innova, Saga i Avaya/Lucent Technologies.

O Luki Oreškoviću:

Luka Orešković je partner u kompaniji Prosperus Invest, vodećem fondu privatnog kapitala u Adria regionu. Počeo je da drži predavanja na Harvardu sa 23 godine, na Centru za evropske studije. Luka je savetovao nekoliko vlada, uključujući Poljsku, Sloveniju, Litvaniju, Crnu Goru i Hrvatsku. Takođe je doprinosio kao kolumnista za ugledne medije poput Financial Times-a, The Economist-a, Huffington Post-a, Foreign Policy-a i drugih.

O Workplace-u:

Workplace je HR vertikala BOSQAR INVEST grupe. Nastao je kao saradnja između BOSQAR INVEST-a i Noordenster-a, i služi kao ekskluzivni partner i nosilac licence ManpowerGroup-a za brend Manpower u više zemalja južne i istočne Evrope (SEE). Workplace upravlja Manpower brendiranim kompanijama u šest zemalja u regionu: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Pored Manpower brendiranih kompanija, Workplace uključuje i MPS Integration, koji pruža napredna outsourcing rešenja, Smart Flex, hrvatskog pružaoca HR usluga, kao i Workplace Solutions.

O BOSQAR INVEST-u:

BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d. zajedno sa svojim filijalama) je evropski lider koji posluje u industrijama kontakt centara, informacionih tehnologija, usluga zapošljavanja (HR), eCommerce-a, i, u prvom polugodištu 2024. godine, napravio je značajan korak napred osnivanjem novog sektora hrane (Future Food Solutions).

Sa inovativnim poslovnim modelom, BOSQAR INVEST ubrzao je svoje širenje na tržištu kroz intenzivan organski rast i M&A platformu zasnovanu na strategiji kupovine i izgradnje. Od 2016. godine, BOSQAR INVEST je akvizirao 57 kompanija, obezbeđujući kako diverzifikovani portfolio međunarodnih klijenata u BPTO i HR poslovanju, tako i rastući broj korisnika u segmentima eCommerce-a i hrane.

BOSQAR INVEST objedinjuje četiri poslovne vertikale: BPTO vertikalu (brend: Mplus), koji se sastoji od kompanije M Plus Croatia d.o.o. i njenih filijala; HR vertikalu i kompanije koje funkcionišu u okviru Workplace grupe i koje poseduju Manpower licence za šest zemalja u regionu; eCommerce vertikalu, koji pod brendom Eplus Ventures uključuje kompanije koje posluju prema zajedničkom eCommerce poslovnom modelu; i najnoviju vertikalu u oblasti hrane (Future Food Solutions).

U strukturi vlasništva, BOSQAR INVEST okuplja penzione fondove, institucionalne investitore, međunarodne fondove privatnog kapitala, razvojne institucije i privatne investitore. Poslovna zajednica BOSQAR INVEST-a broji više od 13.800 zaposlenih, a grupa pruža svoje usluge klijentima koji, pored Hrvatske, posluju u 57 zemalja širom sveta.

Ostale vesti

BPO bioskop

BPO Blockbuster: Kako podići poslovanje na viši nivo outsource-om?

U četvrtak, 13. juna, u bioskopskoj sali Cineplexx u Galeriji, održan je događaj koji je privukao pažnju vodećih stručnjaka u oblasti ljudskih…
vesti

Imenovan novi generalni direktor kompanije Manpower Srbija

Kompanija Manpower Srbija imenovala je gospodina Damira Nađa za novog generalnog direktora, koji je ovu funkciju zvanično preuzeo od 15. marta 2024.…
manpower

Radni HR doručak - Impact driven HR projects

U četvrtak, 07. marta Manpower kompanija je bila domaćin radnog HR doručka gde smo se bavili trenutnim HR i biznis trendovima i predstavili HR…
loading-gif