Kompanija ManpowerGroup Srbija prezentovala rezultate najnovijih istraživanja članovima Francusko-srpske privredne komore

U saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, kompanija ManpowerGroup Srbija organizovala je interaktivno predavanje na kojem su prezentovani rezultati tri najnovija istraživanja na temu preferencija kandidata:

Uspon dobro informisanih kandidata

Kako su informacije lako dostupne, poslodavci imaju priliku da ih transformišu u znanje koristeći praktične, emocionalne i interaktivne komponente koje podstiču dijalog, saradnju i pozitivnije i angažovanije iskustvo kandidata. Organizacije treba da nastoje da iskoriste moć dobro informisanih kandidata kao konkurentsku prednost u današnjoj globalnoj potrazi za najboljim talentima.

Posao, za mene

Fleksibilnost na radnom mestu kao vrsta politike upravljanja talentima više nije izbor; to je suštinski važna praksa koja omogućava organizacijama da privuku i razvijaju iskusne kandidate. Fleksibilnost radne lokacije podrazumeva širok spektar radnih aranžmana. Oni variraju od izbora zaposlenih kada će koristiti pauzu do celodnevnih programa rada od kuće ili plaćenog odsustva.

Uspon NextGen poslova

Novi načini obavljanja posla su neophodni. Danas se sve veći broj ljudi odlučuje za alternativne metode nasuprot tradicionalnim (stalnim radnim pozicijama sa punim radnim vremenom). NextGen posao pomaže ljudima da zarađuju više, unapređuju veštine i postižu balans posla i privatnog života.


Podelite vest: